"Τον άνδρα ειπέ μου, Μούσα, τον πολύστροφο, που πάρα πολύ επλήγη,

αφού της Τροίας την ιερήν πόλιν εξεπόρθησε'

και πολλών ανθρώπων είδεν άστεα και νουν εγνώρισε,

και πολλά αυτός στον πόντον έπαθε άλγη στο θυμικό του,

για να σώσει την ψυχή του και το νόστο των εταίρων"

Η Αποθέωση του Όμήρου.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Συγκέντρωση ποσού , για την κατασκευή του ανδριάντα του Ομήρου.


Την οικονομική υποστηριξή των απανταχού Ελλήνων για την κατασκευή του ανδριάντα του Ομήρου, από λευκό μάρμαρο, στην είσοδο του αερολιμένα της Χίου, ζήτησε η Παγχιακή Εταιρεία για τη Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας σε ειδική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ομήρειο πνευματικό κέντρο στη Χίο.
Η ερανική προσφορά έχει ήδη αρχίσει, η οποία έχει προορισμό την κάλυψη υλικών μαρμάρων ,μεταφοράς και τοποθέτησης του ανδριάντα του Ομήρου στον αερολιμένα της Χίου. । Ήδη το πρόπλασμα του ανδριάντα, κατασκευασμένο από γύψο, εκτίθεται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο (προσφορά της γλύπτριας Μαίρης Παπακωνσταντίνου), προκειμένου να είναι επισκέψιμο από τον απλό κόσμο ώστε να δει από κοντά τον ανδριάντα του Ομήρου।
Στην επιτροπή παρακολούθησης των οικονομικών της Παγχιακής Εταιρείας, μετέχουν ο Δημήτρης Λινός, επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου , Αργύρης Κοκκινάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, Κώστας Τριαντάφυλλος, αερολιμενάρχης Χίου, Αικατερίνη Κόκκοτα και ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Βαρλάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου